Press "Enter" to skip to content

Ruin in the wood

Under mitt event i Hemlingby råkade jag höra diskussioner om denna, om att det fanns två vägar in. Detta drog jag nu nytta av då jag kom från ridskolan på andra sidan vägen.

Och medan jag gick från ridskolan började det komma ner snöblandat hagel. Efter viadukten var det riktigt jobbigt att gå mot vinden och detta vita slående mot ansiktet. Vek av och in i skogen. Tog upp mobilen och gick egentligen bara rakt mot cachen. Det var uppför och nerför och grenigt och diken med och utan vatten. Kollade på mobilen igen, 200m kvar. Började då springa och kom ut på en stig vilken ledde mig rakt på ruinen. Annars brukar det vara tvärtom att man tar en stig tillbaka.

Först fick jag för mig att NO var vid ett hörn, sen ett annat. Letade mellan dessa två hörn men inget. Upp med mobilen igen för att säkerställa var norr var. Fick det bekräftat och innan jag la ner den i fickan såg jag något intressant. Böjde mig ner och se på fan. Där låg den, trots att jag letat där flera gånger, det var bara rätt synvinkel som behövdes.

Sen var det det här att komma över till skolan för att slippa gå runt. Nere i ravinen låg det några träd som man kanske skulle kunnat klättra på men jag ville inte chansa, gick längs med och hittade flera tänkbara träd men då jag tog en pinne som jag tänkte ha som stödpinne insåg jag att det var lite för djupt att trilla i. Visst, extrastrumpor hade jag med, men ville inte riskera kameran.

Gav upp och tänkte att jag går tillbaka samma väg, det går ju rätt fort ändå och då även veta att man förblir torr. Så jag kom på stigen igen och sprang tillbaka. Tänkte också att nu kom jag ju på stigen hela vägen ut, men där kom jag ut på motorvägen. Hade ingen lust att gå i diket så jag gick tillbaka men hittade inte var jag hade börjat. Så det var bara att ta fågelvägen igen och till slut kom jag fram där jag en gång hade gått.
Sen var det rak och fin väg tillbaka till Mikaelsgården.

Be First to Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *