Press "Enter" to skip to content

Fort Engelsfors

Fort Engelsfors GC2BF4N
Denna har jag sneglat länge på, men man kommer aldrig hit då man vill eller så är läget så att man inte kan ta den. Nu föll det sig så att jag kunde ta den.

Dock hade jag inte sparat denna, 3G-uppkopplingen var usel och jag fick bara fram en kort hint. Var den var visste jag bara ungefär sen jag tittade på google maps. Så jag sprang upp för kullen och såg en ingång. Vallgraven runt var djup och efter lite graciösa hopp var jag framme. Letade efter hinten men inget. Dörren in var igenskruvad och jag letade och letade, klättrade och lyste med mobilen. Inget.
Letade på andra sidan av gången också men nada.
Tillbaka till första ingången och letade igen. 15min utan framsteg. Försökte få fram mer info men ingen bra täckning.

Så slog det mig. Västra ingången. Kompassen brukar ju vara lite lurig på mobilen, men skakar och vrider/vänder den så brukar det bli rätt. Men nu tänkte jag logiskt. Stora vägen går i öst/väst-gående, alltså var jag nu vid södra ingången. Gick då upp och runt och såg en till ingång, dock fortfarande åt söder. Så jag fortsatte runt men inget. Det var bara vallgraven som fortsatte runt med massor av smågranar. Så jag gick tillbaka och ner vid den nyfunna ingången. Ligger visserligen väst om den andra.

In där då dörren var borta. Takstol… som hinten var. Letade och kände. Såg sen att det var högt i tak, tydligen ett spejningstorn. Lyste upp med mobilen och tänkte att den ligger säkert högst upp där, vilket var kanske 4-5m. Vänder mig om och ser en plastburk. Dock för högt för mig att nå, så det blev att hiva sig upp och spjärna med foten på en bult för att få ner den och likadan att få upp den.

Vid det här tillfället hade jag nog letat i 20-25min.

Be First to Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *